Završeno 58. Goranovo proljeće

You are currently viewing Završeno 58. Goranovo proljeće

Završilo je 58. Goranovo proljeće. Ponosni smo i zadovoljni što smo našu najznačajniju pjesničku manifestaciju, usprkos sveprisutnim pandemijskim uvjetima, ove godine uspjeli održati uživo, u Lukovdolu, Zagrebu i Rijeci, ugostivši tridesetak hrvatskih i inozemnih pjesnikinja i pjesnika.


Naše nagrade, ove godine Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu Evelini Rudan i Gorana za mlade pjesnike Vidi Sever, dodijelili smo na središnji goranovski datum, na poznatom mjestu: 21. 3., na Goranov rođendan, UNESCO-v svjetski dan poezije i prvi dan proljeća, u Goranovom rodnom Lukovdolu. Ostatak programa morao je pričekati vrijeme otvorenih granica i nastupa pod vedrim nebom: od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci održali smo niz odlično posječenih pjesničkih čitanja i pjesničko-muzičkih nastupa.


Izbor fotografija s ovogodišnje manifestacije potražite u našoj galeriji. Pratite nova goranovska izdanja i programe, uživajte u novodostupnim arhivskim i inim materijalima na osvježenoj i redizajniranoj web-stranici Proljeća, čitajte i pišite pjesme!

  • Post published:29/06/2021