Audicije za Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić”

Među članovima zbora nisu samo studenti, već i redoviti profesori, odvjetnici, liječnici, arhitekti, inženjeri, novinari, glazbenici, slikari… Svi oni triput tjedno dolaze na probe i dišu kao jedno kad dobiju znak za početak izvedbe. U Hrvatskoj redovito nastupaju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Hrvatskom glazbenom zavodu, pjevali su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Varaždinu, nekoliko puta otvarali Dubrovačke ljetne igre, pulsku Arenu oduševili su svojom izvedbom Orffove kantate „Carmina Burana“…

Audicije organiziramo, sada već tradicionalno, početkom nove akademske godine. Redovito nas prati i sigurno ti neće promaknuti naš termin Audicija u listopadu! Ovisno o zainteresiranosti i upitima na našim društvenim mrežama, može se dogoditi da Audiciju organiziramo u još jednom dodatnom terminu tijekom godine.

PAŽNJA!

Novi termin Audicija:

Jesenska audicija za prijem članova u Akademski zbor održati će se u sljedećim terminima:

🔴 Utorak, 17.10.2023. od 19:00 sati, ili
🔴 Subota, 21.10.2023. od 15:00 sati.

Prije dolaska na audiciju, molimo te da popuniš anketni upitnik na sljedećoj poveznici: https://shorturl.at/jstIX

Često postavljena pitanja

TREBAM LI SE PRIPREMITI ZA AUDICIJU?

Ne trebaš. Audicija je vrlo kratka te izgleda tako da moraš ponoviti nekoliko glazbenih sekvenci koju ti dirigent odsvira. Ovdje se vidi imaš li sluha i ritma, možeš li ponoviti odsvirano te koji si glas. Također, ne trebaš imati glazbeno obrazovanje niti prijašnje iskustvo u zborovima ili pjevanju općenito. Ne mora te ni biti strah, jer pjevaš isključivo pred dirigentom i Upravom zbora, a ne pred ostalim kandidatima za audiciju.

ŠTO NAKON AUDICIJE?

Prethodno Audiciji od tebe smo već prikupili kontakt podatke pa ćemo te vrlo kratko nakon same audicije obavijestiti o prolasku. Tada ćeš također dobiti i informacije o prvoj probi i svemu ostalome što trebaš znati.

Isto tako, nakon prolaska ove audicije, ulaziš u pripremni B zbor gdje ćeš sa svojim novim prijateljima koji su također prošli ovosezonsku audiciju učiti vokalnu tehniku i uvježbavati skladbe za jedan od idućih koncerata. Nakon koji mjesec – bit ćeš spreman ići na drugu audiciju (sa skladbama koje si uvježbavao) i to za ulazak u “prvu postavu” zbora, a tada ćeš imati i svoj prvi koncert. Čestitamo, postao si Goranovac!

KOJA JE DOBNA GRANICA ZA ULAZAK U ZBOR?

Donja je granica 16 godina starosti, dok gornje granice nema.

KOJIM DANIMA I U KOJIM TERMINIMA IMAMO PROBE?

Ženske probe su ponedjeljkom i srijedom, muške utorkom i četvrtkom, dok su zajedničke petkom – sve od 20 do 22 h, uz kratku pauzu u sredini. Po potrebi (najčešće prije koncerata), termini i dani se znaju i mijenjati. Vježbamo u FERovskim dvoranama na adresi Unska 3, Zagreb.

P.S. petak je tradicionalno rezerviran za druženje poslije probe, pa ako te doma pitaju – petkom probu imaš barem do ponoći 😉🍻

Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovoj objavi odnose se jednako na muški i ženski rod bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.