Stjepan Vuger, dirigent

Rođen je 1988. godine u Zagrebu gdje završava XV. prirodoslovno-matematičku gimnaziju i dva programa srednje glazbene škole (harmonika u klasi prof. Vjere Odak, glazbena teorija) na GU Elly Bašić. Godine 2007. upisuje na Odjelu za glazbu Sveučilišta u Puli studij Klasične harmonike u klasi doc. Boruta Zagoranskog i studij Glazbene pedagogije. 2012. završava diplomski studij Klasične harmonike u klasi doc. Boruta Zagoranskog i preddiplomski studij Glazbene pedagogije. Kao stipendist programa Erasmus akademsku godinu 2011./2012. odslušao je na Muzičkoj akademiji u Gdanjsku, u klasi red. prof. Krzysztofa Olczaka i asis. Paweła Zagańczyka.

Kao solist i član komornih sastava sudjelovao je na domaćim i međunarodnim natjecanjima te ostvario zapažene rezultate (2. mjesto – 18. Mławski festiwal muzyki akordeonowej, Mlawa, Poljska; 1. mjesto, 4. Concorso internazionale Fisa Armonie, Trst, Italija; 2. mjesto (kategorija dua), 49. Internationaler Akkordeon, Wettbewerb Klingenthal, Njemačka; 1. nagrada i apsolutna pobjeda – 46. i 47. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa (komorni sastavi).

Usavršavao se na raznim seminarima kod značajnih pedagoga (F. Lips – Rusija, E. Moser – Njemačka, V. Semjonov – Rusija, R. Sviackevicius – Litva, M. Kern – Njemačka, i Austrija).
U rujnu 2012. godine zapošljava se u OGŠ Ivana Zajca u Zagrebu, a od siječnja 2013. godine radi na GU Elly Bašić u Zagrebu kao nastavnik harmonike.