U tijeku pripreme za Smotru folklornih amatera grada Zagreba

You are currently viewing U tijeku pripreme za Smotru folklornih amatera grada Zagreba

Nakon pune dvije godine u tijeku su pripreme za nastup na 43. Smotri folklornih amatera Grada Zagreba koja će se održati 24. listopada u velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski.
Ansambl će se u Lisinskom predstaviti s pjesmama i plesovima Slavonije, koreografijom „Nisam dugo pivala kroz selo“ Vladimira Kočiša i Branke Mikačić te sa svadbenim običajima Hrvatskog zagorja u koreografiji „Zagorska svadba“ Ivice Ivankovića. Uz prvu postavu ansambla nastupit će i pomladak iz Dječjeg folklornog ansambla s dječjim igrama, plesovima i pjesmama iz podravskog kraja.


Osim aktivnih priprema za ovogodišnju Smotru folklornih amatera Grada Zagreba od početka rujna, ansambl je uspješno sproveo i upis novih članova tijekom kojeg su u ansambl i tamburaški orkestar upisana ukupno 24 nova člana. Ojačani novim snagama folkloraši nastavljaju s oživljavanjem poznatih goranovskih koreografija i vokalnih programa s repertoara za nadolazeće nastupe u studenom i prosincu.
Nedjeljni koncert počinje u 19 sati, a ulazak u dvoranu je moguć uz pozivnicu i predočenje EU digitalne COVID potvrde ili negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati.

Piše: Anamaria Habunek

  • Post published:19/10/2021