Tomislav Habulin, mag. mus. – voditelj pjevanja

You are currently viewing Tomislav Habulin, mag. mus. – voditelj pjevanja

Rođen 1979. godine u Zagrebu, odgojitelj, pjevač, glazbeni pedagog, glazbeni producent i dirigent.

Diplomirao na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, doktorand je Sveučilišta u Zadru iz područja Humanističnih znanosti smjer etnologija i antropologija.

Interes za tradicijsku kulturu pokazuje već u najranijoj mladosti kao član dječje folklorne skupine KUD-a “Koledo” iz Zagreba, a od 2000. godine ozbiljno pristupa proučavanju i pedagoškom radu na vokalnom izričaju hrvatske tradicijske glazbe.

Kao vokalni pedagog surađuje s brojnim ansamblima u okolici Zagreba i šire (KUD “Preporod” – Dugo Selo, FA “Sesvetska Sela”, FIS “Remete” – Remete, KUD “August Cesarec” – Brckovljani, FA “Šiljakovina” – Šiljakovina, KUD “Januševec” – Prigorje Brdovečko…). Kao orguljaš i voditelj crkvenih pučkih zborova djelovao je u župi Predragocjene Krvi Kristove u Kozari boku (1992. – 1993.) i Uznesenja B. D. Marije u Resniku (1999. – 2011.). Od 2011. obnaša dužnost titularnog orguljaša i zborovođe u Svetištu Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama.

Svoju svestranost u prezentiranju tradicijske kulturne baštine ostvaruje kao autor i koautor mnogih folklornih programa od kojih valja izdvojiti: ciklus koncerata marijanskih hodočasničkih pjesama pod nazivom O mila majko nebeska u izvođenju FA SKUD-a “Ivan Goran Kovačić”, koji je zabilježen na istoimenom nosaču zvuka; Oj Savice, tija vodo ladna projekt kojim se obuhvaća folklorna tradicija stanovnika porječja Save, zatim Sva lica različitosti, koncert folklornih tradicija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj realiziranih u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba. Glazbeni je producent nosača zvuka O predobri Bože sakralnih napjeva sela Posavski Bregi kraj Ivanić Grada realiziranog u suradnji sa članicama KUD-a “Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi”, te koncertni program Kajkavski korizmeni kipec u okviru programa Pasionske baštine. Za glazbene projekte Oj Betleme Betleme, O mila majko nebeska i 6o Godina realizirane putem nosača zvuka u suradnji sa FA SKUD-a Ivan Goran Kovačić nominiran je za diskografsku nagradu PORIN. Član je stručnog vijeća i stručnih povjerenstava za folklor pri Hrvatskom saboru kulture. Redovito sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima iz područja folkloristike. Kao glazbeni pedagog radi u OŠ Sesvetska Sela, a kao znanstveni novak pokriva područje etnomuzikologije fokusiran na crkveno pučko pjevanje kontinentalne Hrvatske.

  • Post published:20/05/2020