Skandalozna izjava drugih basa navela baritona da razmišlja o prebačaju u tenore

You are currently viewing Skandalozna izjava drugih basa navela baritona da razmišlja o prebačaju u tenore

Drugi basi su svojim skandaloznim izjavama potaknuli baritone da promisle o prelasku u tenore, u petak je prenio Zborski list.

„Jedini pravi basi su drugi basi. Baritoni su samo tenori koji mogu dublje pjevati”, rekao je Bas Basić (33) dodavši da bi njega bilo sram da je bariton.

Očekivano, baritoni su se pobunili te pozivaju na bojkot drugih basa, jer smatraju da su oni također pravi basi, ali s većim rasponom.

„To je glasovna diskriminacija. Mi samo imamo veći raspon i oni će nama da nismo pravi basi”, rekao je dugogodišnji član zbora Bariton Baritončić (27) kojeg su, kako kaže, riječi basa dva pogodile baš onoliko koliko bi pogodile i tenore.

Baritončić je rekao da organiziraju prosvjed s ciljem bojkota drugih basa, dodavši da „oni samo brundaju i vibriraju”.

Prosvjed će se održati tijekom audicija za Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” 17. listopada od 19 do 22 sata te 21. listopada od 15 do 21 sat na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3.

Baritončić je tom prilikom pozvao sve vrijedne baritone i one koji se tako osjećaju da se pridruže, no i Basić je pozvao sve „prave base” da dođu obraniti svoj glas.

Tekst je djelo fikcije za potrebe promoviranja audicija.

  • Post published:07/10/2023