Prosinac za Kovačić znači vrijeme darivanja

You are currently viewing Prosinac za Kovačić znači vrijeme darivanja

Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” udružio je snage sa prijateljima iz Zaklade Ivan Bulić i Zagrebačke filharmonije, te je u petak, 9.12.2022., u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izveo “Adventski koncert filmske i klasične glazbe” koji je ujedno bio i humanitarnog karaktera.

Stigao nam je prosinac, pa tako i vrijeme da damo svoj doprinos zajednici. U duhu Božića, za svoju smo publiku pripremili nešto posebno, a sebi u ovo adventsko doba darovali istinsku sreću i ispunjenje duha.

Kao posebni gosti pridružili su nam se Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Đani Stipaničev, Ana Rucner te Darko Domitrović, a koncertom je ravnao maestro Ivo Lipanović.
Sav prihod od prodaje išao je Zakladi Ivan Bulić za daljnje podupiranje izvrsnosti te pružanje pomoći najpotrebitijima u društvu, osobito u području pekarstva, slastičarstva i konditorstva, kao i sufinanciranje projekata značajnih za struku i društvo.

Samo neki od hitova koji su bili izvedeni su: Lord of the Rings (H. Shore), Gladiator (H. Zimmer), The Godfather (N. Rota), Game of Thrones (R. Djawadi), Carmina Burana (C. Orff), Carmen (G. Bizet), Jesus Christ Superstar (A. L. Webber), Turandot (G. Puccini), Brindisi (G. Verdi), Neka cijeli ovaj svijet (A. Kabiljo) i Oda Radosti (L. van Beethoven), no i mnogi drugi, koji su potaknuli našu publiku da sudjeluje pjevajući sa nama.

Iznimno smo sretni što se možemo pohvaliti da je dvorana bila puna te da smo na najbolji način upriličili ovaj humanitarni događaj. Kao što je ranije navedeno, prihodi od prodaje ulaznica bit će donirani Zakladi Ivan Bulić, a više o njima i njihovom radu možete saznati putem sljedeće poveznice: https://zakladaivanbulic.com.

Ukoliko ste propustili ovaj koncert, za vas smo u prosincu pripremili još dva – prvi je u suradnji sa Djevojačkim zborom Zvjezdice i Komornim zborom Ivan Filipović, u povodu Svjetskog dana zborskog pjevanja, a isti će se održati 11.12.2022. u Crkvi Majke Božje Lurdske (Frana Vrbanića 35, Zagreb) s početkom u 18 h. Drugi, samostalni božićni koncert pod nazivom “What sweeter music” Akademski Zbor Ivan Goran Kovačić održat će u istoj crkvi 21.12.2022., s početkom u 20 h. Ulaz na oba koncerta je slobodan, a za više informacija pratite naše društvene mreže.

  • Post published:12/12/2022