Održan koncert Akademskog zbora „Biseri hrvatske sakralne glazbe“ u Rijeci

You are currently viewing Održan koncert Akademskog zbora „Biseri hrvatske sakralne glazbe“ u Rijeci

Nakon podužeg razdoblja tišine, koje se sada pomalo čini kao dugačak san, u Rijeci smo ponovno odjenuli naše uniforme i obukli svečane cipele te ponosno stali pred publiku u Crkvi Majke Božje Trsatske.


Trnce i nervozu koja je prethodila koncertu te večeri smo, kao u dobra stara vremena, pretvorili u emotivnu energiju nošenu kroz djela velikih hrvatskih majstora. Misli nam je okupirao Boris Papandopulo, čija je godišnjica smrti učinila našu izvedbu Sveta iz Hrvatske mise iznimno posebnom i dala joj dodatnu misao vodilju.


Koncert nam je omogućio da se ponovno povežemo s publikom koja je u nastupu uživala skoro onoliko koliko i mi.
Nakon koncerta smo se uz gitaru i pjesmu prisjećali starih dana i veselili novima uz neke vesele, a kod nekih dubokoumne razgovore koji su trajali do sitnih noćnih sati.


Svakako se ovim putem želimo zahvaliti svima koji su nas počastili svojim dolaskom te donirali sredstva za obnovu glazbene škole u Sisku te redu Franjevaca Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda koji su nam bili domaćini u Crkvi Majke Božje Trsatske. Također, hvala našim zborašima i prijateljima koji su pomogli u organizacija – Denisu, Domagoju i Ledi koji su bili snage zaslužne za postavljanje plakata; Mariji i Mateju koji su stvorili programsku knjižicu svaki na svoj način, Miji koja ih je spašavala s printanjem; te Iri i Karli koje su provjeravale COVID potvrde na ulasku u crkvu.
Jedva čekamo ponoviti ovaj program u Sisku gdje se vidimo 06. Studenog – uskoro slijede detalji!

  • Post published:16/10/2021