Natječaj za “Gorana za mlade pjesnike” 2023.

You are currently viewing Natječaj za “Gorana za mlade pjesnike” 2023.

U nastojanju da potaknemo stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, “Goranovo proljeće” i ove godine raspisuje natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. 

UVJETI NATJEČAJA: 

 1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije. 
 1. Na natječaj je potrebno poslati: 
 1. cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta; 
 1. u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja) 
 1. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.  
 1. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će  najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade. 
 1. Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja. 
 1. Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. 12. 2023. u ponoć. 
 1. Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

  Zagreb, 4. 12. 2023.  
 • Post published:03/12/2023