Natječaj “Goran za mlade pjesnike” 2022. godine

Trenutno pregledavate Natječaj “Goran za mlade pjesnike” 2022. godine

Goranovo proljeće tradicionalno raspisuje natječaj „Goran za mlade pjesnike“ nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisujemo natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike”.

UVJETI NATJEČAJA:

1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

2. Na natječaj je potrebno poslati:

a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta

b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)

3. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

4. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

5. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

6. Rok za slanje pjesama je 31. prosinac 2022.

7. Rukopise i biografiju, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

Zagreb, 1.12.2022.

  • Objava objavljena:25/12/2022