Najava: Koncert Folklornog ansambla u Županji

You are currently viewing Najava: Koncert Folklornog ansambla u Županji

Folklorni ansambl, u subotu 26. veljače održat će cjelovečernji plesni koncert u okviru “Šokačkog sijela” u Županji, poznate kulturne manifestacije s višegodišnjom tradicijom.  

Dvije godine i tri mjeseca prošla su od posljednjih priprema za cjelovečernji program, koji je održan u Ivanić Gradu koncem 2019. godine. Nakon što je rad ansambla prekinula pandemija uzrokovana koronavirusom, u ovoj sezoni ipak se dočekala priprema koncerata. Ansambl će u Županji izvesti program u trajanju od 70 minuta, a publika će imati prilike uživati u poznatim goranovskim koreografijama kao što su “Od Petarde do Ižipa”, “Lepo naše Međimurje”, “Dubrovačka poskočica – Linđo” i mnogim drugima. 

Šokačko sijelo, kulturno-zabavna manifestacija tradicionalno se održava svake veljače Županji, a svojom tematikom usmjerena je na njegovanje bogate slavonske kulture i tradicije, načine života te običaje ljudi iz tog kraja. Goranovci će na ovogodišnjoj manifestaciji nastupiti u subotu, 26. veljače u dvorani “Mladost” s početkom u 19 sati. 

Ulaz je slobodan, a rezervacija mjesta je obavezna. Besplatne ulaznice moguće je rezervirati u Stanbirou na adresi Trg Republike 7 ili telefonskim putem 032 831 453.

  • Post published:24/02/2022