KATJA GRCIĆ

You are currently viewing KATJA GRCIĆ

Na Sveučilištu u Zadru diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost. U sklopu Südost i Tempus stipendija stručno se usavršavala na Sveučilištu u Grazu te Institutu za prevoditelje i tumače u Beču. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu je završila MA studij kazališne dramaturgije. Piše poeziju, prozu, kritike, znanstvene i dramske tekstove. Bavi se književnim i konsekutivnim prevođenjem.

Kao suradnica udruge KURS moderirala je literarne večeri s internacionalnim umjetnicima na rezidencijalnom boravku u Splitu. Sudjelovala je u koordinaciji NUS festivala. Radila je u području edukacije djece i odraslih, kao i u sektoru kulturnog turizma.

U sklopu 64. Splitskog ljeta radi kao urednica tiskanih izdanja, a sljedeće godine kao asistentica dramaturga na predstavi Kaligula/Britanik u režiji Gorana Golovka. Za Festival svjetskog kazališta 2019. radi je kao prevoditeljica za tim berlinskog Schaubühne teatra prilikom gostovanja predstave Neprijatelj naroda. Iste godine u Zagrebačkom kazalištu mladih surađuje kao asistentica autorskog tima Hajraček/Pejović na komadu Mi i Oni. Početkom 2020. surađuje s Irmom Omerzo i studenticama suvremenog plesa na izvedbenom projektu PO/KRAJ u Muzeju prekinutih veza.

Članica je Hrvatskog društva pisaca i Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID).

  • Post published:25/06/2021