Folkloraši održali koncert pred ispunjenom dvoranom Doma hrvatske vojske

You are currently viewing Folkloraši održali koncert pred ispunjenom dvoranom Doma hrvatske vojske

Folklorni ansambl u nedjelju, 22. svibnja održao je cjelovečernji plesni koncert u velikoj dvorani Doma hrvatske vojske „Zvonimir“ koja je bila ispunjena do gotovo posljednjeg mjesta. Nakon pune tri godine publika je pozdravila Goranovce ovacijama i gromoglasnim pljeskom.

Večer je simbolično otvorena vokalno-instrumentalnim brojem Dobar večer, dobri ljudi, a koncertni program izveden je u dva dijela sa čak 14 brojeva.  Na koncertu su premijerno izvedene i dvije nove koreografije. Ajde cure u kolo, pjesme i plesove Draganića koreografa Mojmira Golemca Ansambl je pripremo još 2020. godine no zbog pandemije koja je prekinula rad, točka je premijerno izvedena tek na ovogodišnjem koncertu. Velikim pljeskom nagrađena je i druga premijerna izvedba Liko moja, tamburice stara koju su pripremili umjetnički voditelj Dubravko Radić te voditelj pjevanja Tomislav Habulin.

Na programu su svoje mjesto pronašle i neke od najpoznatijih goranovskih koreografija – Od Petarde do Ižipa, Po zelinskom kraju, Posavski plesovi, Dubrovačka poskočica – Linđo i druge. Tamburaški orkestar večer je upotpunio izvedbom glazbenih tema bunjevačkih Hrvata Zvoni zvonce, u glazbenoj obradi  voditelja orkestra Gorana Hlebeca.

Nakon uspješnog koncerta u Zagrebu, Ansambl priprema još jedan cjelovečernji program. U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, a uz potporu Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, folkloraši putuju u Brisel u sklopu obilježavanja 30 godina od uspostave diplomatsko-konzularnih odnosa između Kraljevine Belgije i Republike Hrvatske.
Koncert će se održati u palači Bozar u Bruxellesu, 6. lipnja 2022. s početkom u 19:30 sati, a ulaznice za koncert moguće je kupiti preko poveznice: https://www.bozar.be.

  • Post published:02/06/2022