Dodijeljene nagrade 58. Goranovog proljeća

You are currently viewing Dodijeljene nagrade 58. Goranovog proljeća
U Lukovdolu, 21.3.2021. već tradicionalno, uručene su nagrade laureatkinjama Goranovog proljeća.
 
Evelina Rudan dobitnica je nagrade Ivan Goran Kovačić za za zbirku „Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)“ u izdanju Fraktura – najbolja literatura.
 
Gorana za mlade pjesnike je žiri dodijelio Vidi Sever za rukopis naslovljen “Suho mjesto”.
 
U kategoriji učenika osnovnih škola prva je nagrada dodijeljena Nori Weygand, učenici 7. razreda OŠ Dr. Ivana Merza iz Zagreba, s mentoricom Željkom Dragčević Takač, druga Tonki Curić, učenici 8. razreda OŠ Sesvete, s mentoricom Sandrom Milobar, a treća nagrada Jani Rokvić, učenici 5. razreda OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara, s mentoricom Majom Stjepanović.
 
U kategoriji učenika srednjih škola, prvu je nagradu osvojio Nikola Pavičić, učenik 2. razreda XI gimnazije iz Zagreba, s mentoricom Sandrom Gabrić Primorac, druga nagrada dodijeljena je Paoli Vlačić, učenici 3. razreda gimnazije u sklopu SŠ Mate Blažine iz Labina, s mentoricom Brankom Komljenović, a treća nagrada Marinu Biliću, učeniku 2. razreda Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, s mentoricom Ines Borčić.
 
Samu dodjelu otvorile su Ema Žagar i Ana Simičić, učenice Područne škole Severin na Kupi, koje su čitale Goranove stihove.
 
Za kraj druženja, zasvirao nam je sjajni gitarista Srđan Bulat.
  • Post published:21/03/2021