Dječji folklorni ansambl gostovao na 15. “Liciderskom srcu” u Užicu

You are currently viewing Dječji folklorni ansambl gostovao na 15. “Liciderskom srcu” u Užicu

Dječji folklorni ansambl sudjelovao je na 15. međunarodnom dječjem folklornom festivalu „Licidersko srce“ u gradu Užice u Republici Srbiji od 15. do 20. kolovoza 2023. Jedan je od glavnih ciljeva ovog festivala doprinos u uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama sudionicama te promocija kulturne suradnje dječjih zajednica.

Na festivalu se predstavilo 14 stranih grupa s čak 4 kontinenta te domaće grupe. Među zemljama sudionicama našli su se Meksiko, Kanada, Kina, Mongolija, Egipat, Poljska, Slovačka i dr. Ukupno je na ovogodišnjem izdanju festivala sudjelovalo čak 1200 djece. Dječji folklorni ansambl SKUD “I. G. Kovačić” predstavio je Hrvatsku pjesmama i plesovima Bizovca, Međimurja, Zagorja, Like i Posavine.

Mali goranovci su sa svim ostalim sudionicima festivala predstavili svoju zemlju na koncertima, mimohodima i na izložbi narodnih nošnji, ali su sudjelovali i u drugim aktivnostima, kao što su folklorne radionice, službeni prijemi, upoznavanje grada domaćina kroz igru i kvizom znanja. Uvježbavali su zajedničke točke za završnu festivalsku večer, sudjelovali u zajedničkoj fotografiji “Liciderskog srca”, lončarskoj radionici. Slobodno vrijeme bilo je ispunjeno upoznavanjem i druženjem s drugim grupama, razgledavanjem Užica i Zlatibora, zabavama, degustacijom lokalnih specijaliteta… Na kvizu znanja, naši mali članovi osvojili su 1. mjesto!

Ovom turnejom zatvorena je folklorna sezona 2022./2023. Nova folklorna sezona počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2023., istovremeno s početkom nove školske godine, kada nas očekuje i audicija – upis novih članova te priprema za nadolazeće koncerte u povodu 75. obljetnice djelovanja našeg Društva, 20 godina rada Veterana folklornog ansambla, Zvuka Opatovine kao i još mnoge druge aktivnosti.

  • Post published:22/08/2023