Božićna priča

You are currently viewing Božićna priča

SKUD “Ivan Goran Kovačić” izveo je božićni koncert 21.12.2019. u 20 sati u Zagrebu, u crkvi Presvetog Srca Isusova. Koncert su izvele sekcije Društva: Akademski zbor, Folklorni ansambl, Akademski harmonikaški orkestar, Muški vokalni ansambl, Tamburaški orkestra, Kazalište i gosti: Alen Kopunović Legetin na orguljama, Jeremija Bundalo, violina i Marko Jelić, pripovjedač. Ansamblom je dirigirao Stjepan Vuger.

Koncert su pripremili Luka Vukšić, Lobel Filipić, Tomislav Habulin, Dubravko Radić, Goran Hlebec i Stjepan Vuger.

Božićna priča“, glazbena je igra uglednog hrvatskog skladatelja Rudolfa Matza iz 1931., a zaživjela je ponovno na sceni kako bi donijela priču o vjeri, nadi, dobročinstvu, običajima, tradiciji, ali i čudima, koja se događaju u siromašnoj obitelji malog prigorskog sela.

Autor je prema vlastitom libretu stvorio glazbenu priču u narodnom duhu s prepoznatljivim božićnim napjevima, znalački i profinjeno utkanim u sugestivan i za ono vrijeme moderan glazbeni izričaj. Djelo je nakon uspješne praizvedbe 20. prosinca 1931. na sceni zagrebačkog Malog kazališta doživjelo još nekoliko obnova do 1940, a onda je nakon duge stanke iz dobro poznatih političkih razloga, 20. prosinca 1991, točno na svoju 60. godišnjicu, ponovno zaživjelo na pozornici zagrebačkoga HNK

  • Post published:27/12/2019