Biseri hrvatske sakralne glazbe u Zagrebu

You are currently viewing Biseri hrvatske sakralne glazbe u Zagrebu

U srijedu, prvog prosinca s početkom u 20:00 sati, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić će u humanitarnom duhu ispuniti zvukom crkvu sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu te će izvesti a cappella koncert Biseri hrvatske zborske sakralne glazbe.

Ulaz na koncert je besplatan a u prostoru crkve naći ćete kutije za donacije koje skupljamo u svrhu obnove potresom razrušene glazbene škole Frane Lhotka u Sisku te vas pozivamo da nam se pridružite u toj plemenitoj svrsi.

Program, koji je osmislio umjetnički voditelj zbora Luka Vukšić, kronološki prolazi kroz stoljeća hrvatskog a cappella glazbenog stvaralaštva, od glagoljaškog crkvenog pjevanja pa sve do 21. stoljeća. 

Veličanstvene skladbe koje će ispuniti svaki zakutak prostora nastale su u umovima Ivana Lukačića, Franje Dugana i Mate Lešćana, koji su cijeli svoj stvaralački vijek proveli skladajući sakralnu glazbu. 

No, naći će se tu i djela naših velikih skladatelja koji su uglavnom djelovali izvan crkvenih institucija poput Ivana pl. Zajca, Jakova Gotovca i Borisa Papandopula.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić je, unatoč svojim umjetnički dosezima, amaterski zbor te je zbog održavanja koncerta u zatvorenom prostoru nužno strogo pridržavanje epidemioloških mjera te na koncert mogu ući isključivo oni koji imaju covid potvrde na bazi cijepljenja, preboljenja ili testiranja, a nužno je i nošenje maske.

  • Post published:30/11/2021