Audicija za Akademski zbor IGK

You are currently viewing Audicija za Akademski zbor IGK

[Čujte i počujte!]

Bliži se trenutak kada ćemo otvoriti vrata naših FER-ovskih dvorana te raširenih ruku i nasmiješenih lica dočekati nove članove. ??

Ako većinu vremena provodiš sa slušalicama u ušima, pjevušeći razne melodije i ako svako tuširanje pretvoriš u glazbeni spektakl, obavezno se pojavi na FER-u (Unska 3, Zagreb) u jednom od sljedeća dva termina:

? Subota, 15.10.2022. od 17:00 sati, ili

? Ponedjeljak, 17.10.2022. od 19:00 sati.

TREBAM LI SE PRIPREMITI ZA AUDICIJU?

Ne ? Audicija je vrlo kratka te izgleda tako da moraš ponoviti nekoliko glazbenih sekvenci koju ti dirigent odsvira. Ovdje se vidi imaš li sluha i ritma, možeš li ponoviti odsvirano te koji si glas. Također, ne trebaš imati glazbeno obrazovanje niti prijašnje iskustvo u zborovima ili pjevanju općenito. Ne mora te ni biti strah, jer pjevaš isključivo pred dirigentom i Upravom zbora, a ne pred ostalim kandidatima za audiciju.


ŠTO NAKON AUDICIJE?

Pri audiciji ćeš ispuniti kratak obrazac (bilo bi dobro da poneseš olovku ?) gdje ćeš, među ostalim, popuniti i svoje kontakt podatke, pa ćemo te vrlo kratko nakon same audicije obavijestiti jesi li prošao. Tada ćeš također dobiti i informacije o prvoj probi i svemu ostalome što trebaš znati.

Isto tako, nakon prolaska ove audicije, ulaziš u pripremni B zbor gdje ćeš sa svojim novim prijateljima koji su također prošli ovosezonsku audiciju učiti vokalnu tehniku i uvježbavati skladbe za jedan od idućih koncerata. Nakon koji mjesec – bit ćeš spreman ići na drugu audiciju (sa skladbama koje si uvježbavao) i to za ulazak u “prvu postavu” zbora, a tada ćeš imati i svoj prvi koncert. Čestitamo, postao si Goranovac! ?

KOJA JE DOBNA GRANICA ZA ULAZAK U ZBOR?

Donja je granica 16 godina starosti, dok gornje granice nema. ??

KOJIM DANIMA I U KOJIM TERMINIMA IMAMO PROBE?

Ženske probe su ponedjeljkom i srijedom, muške utorkom i četvrtkom, dok su zajedničke petkom – sve od 20 do 22 h, uz kratku pauzu u sredini. Po potrebi (najčešće prije koncerata), termini i dani se znaju i mijenjati. Vježbamo u FERovskim dvoranama na adresi Unska 3, Zagreb.

P.S. petak je tradicionalno rezerviran za druženje poslije probe, pa ako te doma pitaju – petkom probu imaš barem do ponoći ??

MORAM LI PLAĆATI ČLANARINU?

Ne. Pri upisu u zbor, plaćaš samo HRK 20,00 za izradu članske iskaznice. ?

Vidimo se! ❤️

  • Post published:10/10/2022