Alti na rubu: “Mi da se stišamo? Vi ćete letjeti van”

You are currently viewing Alti na rubu: “Mi da se stišamo? Vi ćete letjeti van”

Alti organiziraju prosvjed, jer ih se stalno tjera da pjevaju tiho, piše Zborski list.

„Kužiš ono, mi smo najbrojnija dionica, ima nas ko Rusa i Kineza zajedno, i onda mi i kad smo piano, oni žele da bude još tiše”, rekla je Altina Altović (25) i dodala da misli da nitko ne razumije kako je to grozno kad se svi alti nakon probe nađu u prvoj birtiji i onda se moraju dogovoriti koja će samo otvarati usta.

Rekla je da je na zadnjem Anonimnom sastanku Alta spomenut i problem tona F koji je često glavna kreativna komponenta Djela koje pjevaju.

„Kao da su nas Poznati Stari Čiče zaboravili kad su skladali Djela. Zamisli da moraš pjevati cijelo vrijeme F i još ti govore da se stišaš, pa to je za počupati kosu”, žalila se Altovićka.

Altatani Altatanović (36) pak nije jasno zašto se zbor ne poglasni.

„Svake godine nas je sve više. Mi smo najbrojnija i najredovitija dionica i onda budemo nagrađene stišavanjem. Nek se ostali poglasne”, kazala je Altatanovićka.

Alti poručuju da su se one ponudile pjevati i tenore, kojih uvijek ima premalo, ali nisu naišle na odobravanje od strane umjetničkog vodstva.

„Znam da se za nas smatra da nam je uvijek svejedno, ali evo, organiziramo se i kao najveće zborsko glasačko tijelo izglasat ćemo sve ostale glasove van. I dalje će nas biti dovoljno da budemo najveći amaterski zbor”, kazala je Altovićka.

Sljedeći Anonimni sastanak Alta održat će se tijekom audicija za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić 17. listopada od 19 do 22 sata te 21. listopada od 15 do 21 sat na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3.

Tekst je djelo fikcije za potrebe promoviranja audicija.

  • Post published:12/10/2023