Ajde cure u kolo: godišnji koncert Folklornog ansambla

You are currently viewing Ajde cure u kolo: godišnji koncert Folklornog ansambla

Folklorni ansambl nakon pune tri godine održat će cjelovečernji plesni koncert u nedjelju 22. svibnja u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske „Zvonimir“. Bit će to prvi koncert Goranovaca s Opatovine pred zagrebačkom publikom od početka pandemije.


Posljednjikoncert pred zagrebačkom publikom održan je 26. svibnja 2019. godine nakon čega je Ansambl radio uz prekide ovisno o epidemiološkim mjerama. No unatoč nedačama koje su nas pratile više od dvije godine, Ansambl je pripremio cjelovečernji program u dva djela na kojem će izvesti čak dvije premijere. Ajde cure u kolo, pjesme i plesove Draganića potpisuje Mojmir Golemac, a Liko moja, tamburice stara za scenu su pripremili umjetnički voditelj Dubravko Radić i voditelj pjevanja Tomislav Habulin.


Osim premijernih točaka, folkloraši će izvesti i neke od prepoznatljivih goranovskih koreografija – Od Petarde do Ižipa pjesme i plesove Baranje, Dubravčku poskočicu „Linđo“, Posavske plesove, pjesme i plesove Zeline Po zelinskom kraju, Plesove s otoka Korčule i druge. Tamburaški orkestar upotpunit će večer instrumentalnim brojem, glazbenim temama bunjevačkih Hrvata Zvoni zvonce.


Nakon nedjeljnog koncerta Ansambl kreće s pripremama za putovanje u Brisel gdje će početkom lipnja također izvesti cjelovečernji program, a ovog će ljeta putovati i na turneju. Početkom srpnja folkloraši putuju u Rumunjsku u grad Temišvar gdje će sudjelovati na međunarodnom CIOFF festivalu, Festival of Hearts 2022.


Nedjeljni koncert počinje u 19.30 sati, a ulaznice je moguće nabaviti u prostorijama Ansambla uz prethodnu najavu.

  • Post published:18/05/2022