Natječaj za nagradu “Ivan Goran Kovačić” 2020

Natječaj za nagradu “Ivan Goran Kovačić” 2020

Na temelju Pravilnika o utemeljenju i dodjeli pjesničke nagrade Ivan Goran Kovačić od 25.2.2019, sukladno čl. 83. Statuta Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ od 28.9.2015. i izmjenama i dopunama od 7.2.2019.

GORANOVO PROLJEĆE
raspisuje

NATJEČAJ ZA NAGRADU IVAN GORAN KOVAČIĆ 
ZA NAJBOLJU PJESNIČKU ZBIRKU

Goranovo proljeće Studentskog kulturno-umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić” raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju.

Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine.

Knjige (3 primjerka) šalju se na adresu: SKUD „Ivan Goran Kovačić“, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom: „Za nagradu Ivan Goran Kovačić“.

Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.

Žiri koji radi u sastavu: Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 000 kn, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.

————————–

Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji. 

Knjige aktualnih članova Odbora Goranovog proljeća ne mogu biti predložene za dodjelu nagrade, a isto se odnosi i na izdanja SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“.

U Zagrebu, 22.10.2020.