Kazalište SEKTOR 24

sektor

Bilten objavljuje:

Subota 27.01. u 20h - Sektor 24/1
Nedjelja 28.01. u 20h - Sektor 24/2

#sektor24 , podsektor: Opatovina 11

SEKTOR 24
prema drami Milice Luksic: Valentinovo – dan zaljubljenih

redatelj: Lovro Krsnik

SUNCE, zlatokosa domacica: Zrinka Anticevic
TIN, njen covjek: Marko Movre
ISTJERIVAC, po zanatu: Matija Major
SRECKO, vodic: Neven Aljinovic Tot

Scenografija i rekviziti: Zrinka Anticevic
Izrada rekvizita i scenografije: grupa
Dizajn svjetla: Lovro Krsnik

Sunce i Tin zive na Opatovini 11 u Sektoru 24. Tamo su se preselili iz Naselja, pravog, iz kuce u kojoj su zivjeli s jos nekoliko pristojnih ljudi zbog Tinove „bolesti“. Postratno je razdoblje, djecu se ne ostavlja doma samu, nije sigurno. Na snazi je polupolicijski sat.
Tin pati od bolesti zbog koje ima potrebu za necim svjeze krvavim i koju on i Sunce vise ne mogu skrivati pred susjedima i prijateljima. Odlucuju prijaviti Tinov slucaj u Bilten, nadajuci se najboljem, nadajuci se da ce Istjerivac izljeciti Tina.
Bilten – brzi oglas salje vodica Srecka koji dovodi Istjerivaca. Od tada situacija, koja ionako nije bila najsretnija, krece velikom brzinom nizbrdo...

Sektor 24 predstava je koja govori o distopijskom drustvu na nasim prostorima nakon nekog rata. Obitavatelji su rasporedeni po sektorima, parnim (s Pristojni ljudima) i neparnim (s Izbjeglicama i ostalima) a sve zakone, propise, pravila i vrijednosti donosi represivni aparat Bilten – brzi oglas, koji „sve vidi i sve zna“. Obitavatelji su pozvani da svaku anomaliju i devijantno ponasanje sami prijave u Bilten, a Bilten ce im pruziti zastitu i pomoc u rjesavanju problema. No, je li to zaista tako jednostavno i sigurno, jesu li „grijesi“ Tina i Sunca izljecivi, ciji su geni recesivni i tko je sto radio u ratu?

Predstava na provokativan nacin propituje legitimnost ljudskog ponasanja u teskim vremenima ratnih i poratnih zbivanja. Pitanja ratnih zlocina postavljena su na univerzalan nacin i mogu se primijeniti na bilo koje vrijeme i prostor. Moderna tematika vampira, vukodlaka i slicnih nadnaravnih bica, toliko eksploatirana, trzisno iskoristavana i prisutna u raznim medijima, u ovoj je predstavi uzeta samo kao okvir za univerzalni problem covjekova „zvjerstva“ kao takvog. Obican covjek moze se u nepredvidivim okolnostima pretvoriti u cudoviste putem neobjasnjive preobrazbe, tzv. „vukodlasenja“, strasne, neobuzdane, demonske zudnje za krvlju, ubijanjem. Predstava propituje moze li ljubav bliske osobe, obitelj, drustvo, pravila, posebno ustrojene jedinice (Vodici i Istjerivaci) pomoci u izljecenju takvih teskih poremecaja koji se ne mogu prikriti te ima li sasvim cistih i nevinih ili mozda u svakome pojedincu i u ustroju samog drustva cuci poneka zatajena zvijer?